Sposób przygotowania:
Pasztet z selera
1. Cebulę, czosnek oraz pora podsmażamy na patelni.
2. Seler oraz marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy wywar warzywny i dusimy wszystko na małym ogniu około 15 minut.
3. Nasiona słonecznika prażymy na suchej patelni.
4. Podsmażone warzywa i słonecznik przekładamy do naczynia blendera i miksujemy. Przekładamy do miski.
5. Dodajemy jajka, bułkę tartą, passate pomidorową lub koncentrat pomidorowy, tymianek, majeranek oraz sól i pieprz.
6. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do foremki do pieczenia.
7. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około 50 minut.
2. Seler oraz marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy wywar warzywny i dusimy wszystko na małym ogniu około 15 minut.
3. Nasiona słonecznika prażymy na suchej patelni.
4. Podsmażone warzywa i słonecznik przekładamy do naczynia blendera i miksujemy. Przekładamy do miski.
5. Dodajemy jajka, bułkę tartą, passate pomidorową lub koncentrat pomidorowy, tymianek, majeranek oraz sól i pieprz.
6. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do foremki do pieczenia.
7. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około 50 minut.
robaczek
biedroneczki
edyta337
edyta337
Dziękuję bardzo:) Polecam:)