Sposób przygotowania:
Pasztet z królika
Królika, boczek oraz obrane warzywa (w całości) wrzucamy do dużego garnka i zalewamy zimną wodą. Dodajemy sól, liście laurowe oraz ziele angielskie i gotujemy przez około 1,5 godziny.
Następnie obieramy mięso z kości i mielimy je w maszynce razem z warzywami oraz namoczonymi i odciśniętymi kajzerkami. Robimy to kilka razy.
Dodajemy jajka i przyprawy, wlewamy również szklankę wywaru z gotowania i bardzo dokładnie mieszamy.
Przekładamy masę do wyłożonych papierem lub natłuszczonych blaszek. Na wierzchu układamy plastry smalcu
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 70 minut.
Następnie obieramy mięso z kości i mielimy je w maszynce razem z warzywami oraz namoczonymi i odciśniętymi kajzerkami. Robimy to kilka razy.
Dodajemy jajka i przyprawy, wlewamy również szklankę wywaru z gotowania i bardzo dokładnie mieszamy.
Przekładamy masę do wyłożonych papierem lub natłuszczonych blaszek. Na wierzchu układamy plastry smalcu
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 70 minut.
ciasteczka
mocsłodkości
lukrowanepierniczki