BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Jajka faszerowane twarożkiem z rzodkiewką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam jajka nafaszerowane pysznym farszem z twarożku,rzodkiewki żółtek itp. Jajka smakują wybornie, są bardzo smaczne i smakują najbardziej.

Jajka faszerowane twarożkiem z rzodkiewką

Składniki:

Jajka faszerowane twarożkiem z rzodkiewką

 

  • Jajka ugotowane na twardo 3 szt,
  • twarożek śmietankowy 250 g,
  • rzodkiewka 1 pęczek,
  • natka pietruszki 1/2 pęczka,
  • cebulka zielona 1 pęczek,
  • sól, pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane twarożkiem z rzodkiewką
Jajka ugotować na twardo ze szczyptą soli, po ugotowaniu zalać zimną wodą ,obrać , przekroić na połówki.

Wyjąc żółtka rozgnieść widelcem.

Twarożek śmietankowy rozmieszać dodać starte rzodkiewki, pokrojoną cebulkę zieloną,pokrojoną natkę pietruszki,rozgniecione żółtka , wymieszać doprawić pieprzem i solą.Takim farszem napełnić połówki jajek, poukładać na listkach sałaty, ozdobić rzodkiewką. Oprószyć rozgniecionym żółtkiem.

Podawać do świątecznego śniadania.