Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane twarożkiem z rzodkiewką
Jajka ugotować na twardo ze szczyptą soli, po ugotowaniu zalać zimną wodą ,obrać , przekroić na połówki.
Wyjąc żółtka rozgnieść widelcem.
Twarożek śmietankowy rozmieszać dodać starte rzodkiewki, pokrojoną cebulkę zieloną,pokrojoną natkę pietruszki,rozgniecione żółtka , wymieszać doprawić pieprzem i solą.Takim farszem napełnić połówki jajek, poukładać na listkach sałaty, ozdobić rzodkiewką. Oprószyć rozgniecionym żółtkiem.
Podawać do świątecznego śniadania.
Wyjąc żółtka rozgnieść widelcem.
Twarożek śmietankowy rozmieszać dodać starte rzodkiewki, pokrojoną cebulkę zieloną,pokrojoną natkę pietruszki,rozgniecione żółtka , wymieszać doprawić pieprzem i solą.Takim farszem napełnić połówki jajek, poukładać na listkach sałaty, ozdobić rzodkiewką. Oprószyć rozgniecionym żółtkiem.
Podawać do świątecznego śniadania.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Są bardzo smaczne;)Polecam