Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane
Szczaw umyć, osuszyć, drobniutko posiekać. Drobniutko posiekać szczypiorek.
Jajka ugotować na twardo. Następnie jajka obrać, przekroić na połówki. Delikatnie wyjąć żółtka, włożyć do miseczki. Żółtka rozgnieść widelcem.
Dodać do żółtek 2 łyżki majonezu, drobniutko pokrojony szczaw oraz szczypiorek. Utrzeć razem składniki. Doprawić do smaku masę żółtkową - szczawiową imbirem, solą oraz pieprzem.
Nałożyć farsz do połówek jajek. Umyć liście sałaty, osuszyć.
Rozłożyć liście sałaty na cztery talerze. Na każdy liść położyć po łyżce majonezu oraz dwie połówki faszerowanych jajek.
Jajka ugotować na twardo. Następnie jajka obrać, przekroić na połówki. Delikatnie wyjąć żółtka, włożyć do miseczki. Żółtka rozgnieść widelcem.
Dodać do żółtek 2 łyżki majonezu, drobniutko pokrojony szczaw oraz szczypiorek. Utrzeć razem składniki. Doprawić do smaku masę żółtkową - szczawiową imbirem, solą oraz pieprzem.
Nałożyć farsz do połówek jajek. Umyć liście sałaty, osuszyć.
Rozłożyć liście sałaty na cztery talerze. Na każdy liść położyć po łyżce majonezu oraz dwie połówki faszerowanych jajek.
Justi2401
ewaeu