slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Tatar ze śledzia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszna przystawkę. Tatar ze śledzia z dodatkiem kiszonego ogórka i suszonych pomidorów to smak który niedawno odkryłam.

Tatar ze śledzia

Składniki:

Tatar ze śledzia

 

  • 2 filety śledziowe a`la matjas z oleju
  • 2 średnie ogórki kiszone
  • mała cebulka
  • 2 suszone pomidory
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka oleju spod suszonych pomidorów
  • 1/4 łyżeczki soli i pieprzu
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Tatar ze śledzia
Śledzie osuszamy z nadmiaru oleju i kroimy je w drobna kostkę. Ogórki, cebulę i suszone pomidory kroimy w drobną kostkę-najlepiej, żeby były takiej samej wielkości jak kawałki śledzi.

W małej miseczce mieszamy majonez razem z olejem, solą i pieprzem. W większej misce mieszamy śledzia z warzywami a następnie mieszamy razem z sosem majonezowym.

Gotowy tatar posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.