Ag.Zetka

Ag.Zetka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 426]

Jajka faszerowane pastą z szynką i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajka faszerowane kojarzą się z Wielkanocą, ale nadają się też na codzienną przekąskę. Oto jajka faszerowane pastą z szynką i szczypiorkiem.

Jajka faszerowane pastą z szynką i szczypiorkiem

Składniki:

Jajka faszerowane pastą z szynką i szczypiorkiem

 

  • 2 jajka
  • 2 plastry szynki
  • szczypiorek
  • płaska łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą z szynką i szczypiorkiem
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Wyjmujemy żółtko. Żółtko rozdrabniamy widelcem lub kroimy w drobną kostkę. Plastry szynki kroimy w kosteczkę. Szczypiorek siekamy.

Łączymy żółtka, szynkę i szczypiorek. Dodajemy majonez, mieszamy.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pastę wykładamy na białka, do otworów po żółtkach.

Smacznego!