zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2333]

Jajka koperkowo - pietruszkowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Na śniadanie, kolację czy przekąskę zwykle jajka gotowane na twardo ale ze smacznym farszem, bo koperkowo - pietruszkowym.

Jajka koperkowo - pietruszkowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajka koperkowo - pietruszkowe

 

  • 5 jajek ( ugotowanych na twardo )
  • 1/4 pęczka koperku
  • 1/4 pęczka natki pietruszki
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • 2 plastry gotowanego schabu
  • 1,5 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Jajka koperkowo - pietruszkowe
Jajka po ugotowaniu i obraniu przekroić na połówki a potem wydrążyć z białek do miseczki żółtka. Posiekać koperek i natkę pietruszki a schab pokroić w drobna kosteczkę i razem z resztą składników dodać do żółtek w miseczce i wymieszać tworząc pastę. Na każde przygotowane białko nakładać porcje nadzienia i układać jajko na talerzu. Podawać na śniadanie, kolację lub przekąskę.
Jajka koperkowo - pietruszkowe
jajka obrac podzielić i przygotować nadzienie

Tagi:

jajko jajka schab