iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Jajka nadziewane warzywami z fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Fajne jajeczka smaczne -polecam

Jajka nadziewane warzywami z fetą

Składniki:

Jajka nadziewane warzywami z fetą

 

  • 4 szt jajka gotowane na twardo,
  • 1/2 szt feta,
  • 1 szt cebula czerwona,
  • 2 szt korniszony,
  • 1 szt papryka czerwona,
  • dymka,
  • oliwa,
  • pieprz czarny grubomielony
  • 1 łyżka majonez,
  • 1 łyzka śmietana

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane warzywami z fetą
Ugotowane jajka obieramy przekrawamy i wyciągamy żółtka . Robimy nadzienie=żółtka siekamy dodajemy pokrojona fetę ,posiekana cebulę i dymkę .Korniszony i pomidora również kroimy drobno.Wszystko mieszamy kropimy oliwą .Doprawiamy solą ,pieprzem i nakładamy do jajek . Ozdabiamy majonezem wymieszanym z śmietaną .Na talerz kładziemy również fetę i kawałki ,piórka czerwonej cebuli.Ozdabiamy majonezem wymieszanym z śmietaną

Tagi:

jajko jajka