Sposób przygotowania:
Chipsy z tortilli kukurydzianej, guacamole i salsa
Awokado przekrój na pół i wyciągnij pestkę, wydłub miąższ przy pomocy łyżki stołowej, następnie przy pomocy widelca rozgnieć awokado na pastę. Pomidory i czerwoną cebulę pokrój w drobną kostkę, dodaj do awokado.
Do guacamole wyciśnij sok z połówki cytryny, dopraw solą i pieprzem, wsyp łyżeczkę posiekanej natki pietruszki. W rondelku zagotuj śmietankę i dodaj serek topiony, dopraw solą i pieprzem. Chipsy podawaj w miseczce razem z guacamole i serową salsą w małych miseczkach. Smacznego!
Przepis pochodzi z programu edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo".
Do guacamole wyciśnij sok z połówki cytryny, dopraw solą i pieprzem, wsyp łyżeczkę posiekanej natki pietruszki. W rondelku zagotuj śmietankę i dodaj serek topiony, dopraw solą i pieprzem. Chipsy podawaj w miseczce razem z guacamole i serową salsą w małych miseczkach. Smacznego!
Przepis pochodzi z programu edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo".