redakcja

redakcja

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 202]

Chipsy z tortilli kukurydzianej, guacamole i salsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Skuś się na smaczną przekąskę! Przygotuj chipsy z tortilli kukurydzianej z guacamole i serową salsą. Taka przekąską będzie smakowała każdemu!

Chipsy z tortilli kukurydzianej, guacamole i salsa

Składniki:

Chipsy z tortilli kukurydzianej, guacamole i salsa

 

  • 1 małe opakowanie chipsów z tortilli

 

 

 

  • 1 obrana mała czerwona cebula

 

 

  • 1/2 szklanki śmietanki 30%

 

  • 50 g serka topionego paprykowego

 

  • świeża natka pietruszki

 

 

Sposób przygotowania:

Chipsy z tortilli kukurydzianej, guacamole i salsa
Awokado przekrój na pół i wyciągnij pestkę, wydłub miąższ przy pomocy łyżki stołowej, następnie przy pomocy widelca rozgnieć awokado na pastę. Pomidory i czerwoną cebulę pokrój w drobną kostkę, dodaj do awokado.

Do guacamole wyciśnij sok z połówki cytryny, dopraw solą i pieprzem, wsyp łyżeczkę posiekanej natki pietruszki. W rondelku zagotuj śmietankę i dodaj serek topiony, dopraw solą i pieprzem. Chipsy podawaj w miseczce razem z guacamole i serową salsą w małych miseczkach. Smacznego!



Przepis pochodzi z programu edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo".