Sposób przygotowania:
Jajka po szkocku
Mielone wkładamy do naczynia pieprzymy i solimy do smaku,mieszamy dokładnie do połączenia się składników.Dzielimy na pięć porcji.Następnie gotujemy 5 jajek na twardo.Po wystudzeniu jajek obtaczamy je w mące i zawijamy w wcześniej przygotowaną porcję mielonego,formujemy kulki.Pozostałe jajko roztrzepujemy z 1 łyżką wody posłuży nam do wykonania panierki.Kule obtaczamy w roztrzepanym jaku potem w bułce tartej.Panierka powinna grubo pokrywać mięso,więc jeśli trzeba,należy panierowanie powtórzyć.Tak przygotowane kule smażymy w głębokim oleju 5-6 minut w nie za wysokiej temperaturze. Ponieważ w za gorącym oleju wierzchnia warstwa mięsa za szybko się zrumieni a środek pozostanie surowy. Tak przyrządzone kulki można podawać na ciepło do obiadu lub na zimno do sałatki.