Sposób przygotowania:
Jajka podane z ciepłymi sosami
Jajka gotujemy, obieramy i przekrajamy na pół wzdłuż.
Nie studzimy.
Majonez dzielimy na trzy części, przekładając go do trzech rondelków.
Koperek i pietruszkę płuczemy i z osobna drobno siekamy.
Do jednego rondelka przekładamy chrzan i dodajemy do niego ok. łyżeczki siekanego koperku. Mieszamy.
Do drugiego rondelka przekładamy musztardę i ok. łyżeczki drobno siekanej pietruszki. Mieszamy.
Do trzeciego rondelka dodajemy ketchup i również dobrze mieszamy.
Sosy podgrzewamy, aby były ciepłe (nie gorące). Przepołowione jajka układamy na podłużnej tacce i polewamy naprzemiennie sosami.
Z wierzchu posypujemy odrobiną pietruszki.
Serwujemy na ciepło.
Nie studzimy.
Majonez dzielimy na trzy części, przekładając go do trzech rondelków.
Koperek i pietruszkę płuczemy i z osobna drobno siekamy.
Do jednego rondelka przekładamy chrzan i dodajemy do niego ok. łyżeczki siekanego koperku. Mieszamy.
Do drugiego rondelka przekładamy musztardę i ok. łyżeczki drobno siekanej pietruszki. Mieszamy.
Do trzeciego rondelka dodajemy ketchup i również dobrze mieszamy.
Sosy podgrzewamy, aby były ciepłe (nie gorące). Przepołowione jajka układamy na podłużnej tacce i polewamy naprzemiennie sosami.
Z wierzchu posypujemy odrobiną pietruszki.
Serwujemy na ciepło.