mimika

mimika

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 123]

Jajka podane z ciepłymi sosami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne jajka podane na ciepło

Jajka podane z ciepłymi sosami

Składniki:

Jajka podane z ciepłymi sosami

 

  • 10 jajek,
  • 1 słoik majonezu dużego,
  • 1 łyżka chrzanu,
  • 1 łyżka musztardy,
  • koperek,
  • pietruszka,
  • 2 łyżki ketchupu.

 

Sposób przygotowania:

Jajka podane z ciepłymi sosami
Jajka gotujemy, obieramy i przekrajamy na pół wzdłuż.
Nie studzimy.
Majonez dzielimy na trzy części, przekładając go do trzech rondelków.
Koperek i pietruszkę płuczemy i z osobna drobno siekamy.
Do jednego rondelka przekładamy chrzan i dodajemy do niego ok. łyżeczki siekanego koperku. Mieszamy.
Do drugiego rondelka przekładamy musztardę i ok. łyżeczki drobno siekanej pietruszki. Mieszamy.
Do trzeciego rondelka dodajemy ketchup i również dobrze mieszamy.
Sosy podgrzewamy, aby były ciepłe (nie gorące). Przepołowione jajka układamy na podłużnej tacce i polewamy naprzemiennie sosami.
Z wierzchu posypujemy odrobiną pietruszki.
Serwujemy na ciepło.

Tagi:

jajko jajka