aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

jajka polane sosem chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne jajka z sosem chrzanowym.

jajka polane sosem chrzanowym

Składniki:

jajka polane sosem chrzanowym

 

  • 5 jajek
  • 4 lyzki chrzan,
  • 4 lyzki majonez,
  • szczypiorek,
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

jajka polane sosem chrzanowym
Jajka wkładamy do zimnej wody w garnuszku i gotujemy. Gotujemy je ok 5-6 minut, by były na twardo. Następnie zalewamy zimną wodą, czekamy chwilę aż ostygną i obieramy. Kroimy je w ćwiartki i układamy na talerzu. Przygotowujemy sos z chrzenu, majonezu, posiekanego szczypiorku. Skraplamy sokiem z cytryny. Mieszamy. Jajka polewamy sosem chrzanowym. Idelanie sprawdza się to danie to kolacji ze znajomymi.

Tagi:

jajko jajka