szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Jajka w koronach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Mój mąż nie wyobraża sobie imprezy bez jajek w majonezie i tym razem musiały się pojawić, w troszkę zmienionej formie.

Jajka w koronach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka w koronach

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka w koronach
Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie. Studzimy i obieramy. Z jednej strony ścinamy czubek jajka na płasko, aby się nie przewracało na talerzu, tylko stało. Z drugiej strony nożem wycinamy koronę, ja robię to takim nożykiem do dekoracji. Delikatnie wyciągamy żółta dodajemy do nich chrzan, majonez, posiekaną cebulkę. Farsz z żółtej doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy, a następnie za pomocą małej łyżeczki wypełniamy farszem jajka. Dekorujemy plasterkiem oliwki.
Jajka w koronach
Odcinamy dno jajka aby mogły stać na talerzu
Jajka w koronach
U góry nożem robimy koronę i wyciagamy żółtka
Jajka w koronach
Zieloną cebulkę drobno siekamy i dodajemy do żółtek
Jajka w koronach
Dodajemy chrzan i majonez doprawiamy i nakłądamy do jajek

Tagi:

jajko jajka