bara1237

bara1237

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Jajka w sosie po tatarsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zalewa : 4,5 szkl wody, szkl octu, pół szkl cukru, liść laurowy i ziele angielskie, łyżeczka soli. To zagotować

Jajka w sosie po tatarsku

Składniki:

Jajka w sosie po tatarsku

 

  • 1 kg pieczarek
  • 1 słoiczek ogurków karniszonów
  • 2 cebule (duże)
  • 10-15 jajek (ugotowanych na twardo)
  • majonez
  • musztarda do smaku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie po tatarsku
Zalewa :

4,5 szkl wody, szkl octu, pół szkl cukru, liść laurowy i ziele angielskie, łyżeczka soli. To zagotować



Później dać do tego pokrojone pieczarki i cebulę i gotować aż zmięknie ( przy większej ilości można dać do słoików i zapasteryzować). Odcedzić dodać do tego pokrojone ogórki i wymieszać z majonezem. Jajka obrać i przekroić na połówki dać do salaterki i zalać pieczarkami. Naprawdę pychota

Tagi:

jajko jajka