gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Jajka w sosie serowo - koperkowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jajka w sosie serowo - koperkowy podaję jako danie na ciepłą kolację. Polecam - są pyszne i łatwe w przygotowaniu.

Jajka w sosie serowo - koperkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka w sosie serowo - koperkowym

 

  • 7 jajek
  • 1 pęczek koperku
  • 1 szklanka wody
  • 1/2 kostki rosołowej
  • 1 serek topiony - 100 gram

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie serowo - koperkowym
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy, po czym jajka przekrawamy na połówki i układamy na talerzu. Sos: Wodę zagotowujemy z kostką rosołową. Następnie dodajemy serek topiony i mieszając gotujemy na wolnym ogniu, aż serek się rozpuści. Koperek płuczemy, drobno siekamy (kilka gałązek odkładamy) i dodajemy do sosu. (w razie potrzeby można zagęścić trochę mąką) Mieszamy i podgrzewamy przez chwilę. Sos wylewamy wokół jajek na talerzu. Dekorujemy gałązkami koperku.
Jajka w sosie serowo - koperkowym
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy, po czym jajka przekrawamy na połówki i układamy na talerzu.
Jajka w sosie serowo - koperkowym
Wodę zagotowujemy z kostką rosołową. Następnie dodajemy serek topiony i mieszając gotujemy na wolnym ogniu, aż serek się rozpuści.
Jajka w sosie serowo - koperkowym
Koperek płuczemy, drobno siekamy i dodajemy do sosu.
Jajka w sosie serowo - koperkowym
Sos wylewamy wokół jajek na talerzu. Dekorujemy gałązkami koperku.

Tagi:

jajko jajka