Sposób przygotowania:
Jajka w sosie tuńczykowym odświętnie
Sałatkę dokładnie umyć,osuszyć rozdrobnić i ułożyć w dwóch miseczkach.Jajka ugotować na twardo, ostudzone obrać, przekroić na połówki i ułożyć na sałacie.Przygotować sos.W mikserze umieścić tuńczyka/zostawić 2 łyżeczki do dekoracji/,kapary/zostawić kilka sztuk do dekoracji/fileciki rybne i majonez. Miksować składniki do otrzymania gęstego,gładkiego sosu. Doprawić do smaku pamiętając,że tuńczyk,kapary i fileciki rybne są słone.Gotowym sosem polać przygotowane jajka. Ozdobić kawałkami tuńczyka,kaparami i drobno posiekanym szczypiorkiem.Posypać świeżo zmielonym pieprzem. Jeśli ktoś nie lubi filetów anchois śmiało może z nich zrezygnować,a sos i tak będzie pyszny.