Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Jajka z pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jajka z nadzieniem z dodatkiem pesto.

Jajka z pesto Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka z pesto

 

  • 6 jajek
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki zielonego pesto
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka z pesto
Jajka ugotować na twardo, odcedzić, ostudzić. Jajka obrać ze skorupek i przekroić na pół. Z białka delikatnie wyjąć żółtko (tak, żeby nie uszkodzić białka). Żółtka przełożyć do miseczki. Dodać do nich majonez, sól, pieprz i pesto, bardzo dokładnie wymieszać. Tak przygotowane nadzienie nałożyć do białek w miejsce żółtek. Jajka można podać z odrobiną ketchupu.
Jajka z pesto
Ugotowane na twardo i obrane ze skorupek jajka.
Jajka z pesto
Żółtka wymieszane z solą pieprzem majonezem i pesto.
Jajka z pesto
Przygotowane nadzienie nałożone do białek w miejsce żółtek.

Tagi:

jajko jajka pesto