aliss06

aliss06

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 210]

Jajka z sosem tatarskim

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Klasyczna przystawka, która sprawdzi się na każdym przyjęciu

Jajka z sosem tatarskim

Składniki:

Jajka z sosem tatarskim

 

  • opakowanie śmietany
  • 3 płaskie łyżki musztardy
  • 10 dkg korniszonów
  • kilka marynowanych grzybków lub pieczarek
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • keczup do dekoracji
  • sól, pieprz
  • cukier do smaku

 

Sposób przygotowania:

Jajka z sosem tatarskim
2 Żółtka przetrzeć przez sito lub dokładnie rozetrzeć na jednolitą masę z musztardą i śmietaną. Następnie dodać drobno posiekane korniszony i grzybki oraz tak samo przygotowane 2 białka jajek. Dodać szczypiorek i przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Pozostałe 6 jajek przekroić na połówki, na każdej zrobić kleks keczupu i ułożyć dookoła talerza, w środek nałożyć porcję sosu.

Tagi:

jajko jajka