evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Jajka z tuńczykiem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jajka z tuńczykiem idealnie pasują na przystawkę :-)

Jajka z tuńczykiem

Składniki:

Jajka z tuńczykiem

 

  • 6 dużych kurzych jaj
  • 4 łyżki tuńczyka z oleju
  • 1 duża łyżka posiejanej natki pietruszki
  • 2 łyżki dobrego majonezu
  • sól morska,pieprz świeżo mielone wg.uznania

Sposób przygotowania:

Jajka z tuńczykiem
Jajka ugotować na twardo,ostudzić i obrać ze skorupek , następnie przekroić na połówki. Do miski włożyć tuńczyka i za pomocą widelca rozdrobnić,dodać żółtka z jajek,natkę i majonez. Całość posolić , popieprzyć i wymieszać w miarę możliwości na gładką masę. Białka jajek wypełnić farszem ,schłodzić i możemy podawać .