czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Jajka z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jajka i tuńczyk idealnie do siebie pasują, warto przygotować takie przystawki na nadchodzące święta :)

Jajka z tuńczykiem

Składniki:

Jajka z tuńczykiem

 

  • 6 jajek
  • 1 puszka tuńczyka rozdrobnionego
  • 4-5 ogórków kiszonych
  • majonez
  • sól, pieprz
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Jajka z tuńczykiem
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na półówki, wyjąć żółtka.

Tuńczyka odsączyć z wody, ogórki kiszone pokroić w kostkę i starannie odcisnąć, dodać starte na grubym oczku żółtka, całość wymieszać z majonezem i doprawić do smaku.

Farsz nałożyć do połówek jajek i posypać szczypiorkiem.