SUPERPRZEPIS

Jajka z zielonym farszem (2)

  • 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3
Jajka z zielonym farszem (2) Więcej zdjęć (5)

Prosta i szybka przekąska - Faszerowane jajka. Bardzo smaczne i cieszące oko danie

Składniki:

Jajka z zielonym farszem (2)

 

  • 5 jajek,
  • 2 łyżeczki zielonej musztardy Maille z pietruszką, szczypiorkiem i bazylią
  • 2 łyżeczki majonezu Winiary
  • natka pietruszki
  • sól morska Kamis
  • pieprz kolorowy Kamis
  • sałata, szynka szwarcwaldzka, natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Jajka z zielonym farszem (2)
5 jajek umyć i włożyć do rondelka, zalać je zimną wodą, dodać 1 łyżeczkę soli, doprowadzić do wrzenia, gotować 8 minut, ostudzić. Zawsze wychodzą idealne jajka na twardo. Obrać jajka ze skorupek i przekroić na połówki, wyciągnąć żółtka, przełożyć je do miski, a połówki jajek ułożyć na specjalnym półmisku do jajek. Żółtka rozdrobnić widelcem, dodać 2 łyżeczki zielonej musztardy, 2 łyżeczki majonezu, dokładnie wymieszać. Wsypać posiekaną natkę pietruszki, doprawić solą morską i kolorowym pieprzem. Masę nałożyć do dekoratora i wyciskać do pustych miejsc po żółtkach. Szynkę zwinąć i ułożyć na środku szklanego pojemnika z jajkami, Udekorować sałatą, na każdym jajku położyć listek natki pietruszki.
Jajka z zielonym farszem (2)
Ugotowane jajka przekroić, usunąć żółtka i ułozyć w naczyniu
Jajka z zielonym farszem (2)
Żółtka wsypane do miski rozdrobnić widelcem
Jajka z zielonym farszem (2)
dodać 2 łyżeczki zielonej musztardy, 2 łyżeczki majonezu, dokładnie wymieszać
Jajka z zielonym farszem (2)
Masę nałożyć do dekoratora i wyciskać do pustych miejsc po żółtkach.