Sposób przygotowania:
Jajka z zielonym farszem (2)
5 jajek umyć i włożyć do rondelka, zalać je zimną wodą, dodać 1 łyżeczkę soli, doprowadzić do wrzenia, gotować 8 minut, ostudzić. Zawsze wychodzą idealne jajka na twardo. Obrać jajka ze skorupek i przekroić na połówki, wyciągnąć żółtka, przełożyć je do miski, a połówki jajek ułożyć na specjalnym półmisku do jajek. Żółtka rozdrobnić widelcem, dodać 2 łyżeczki zielonej musztardy, 2 łyżeczki majonezu, dokładnie wymieszać. Wsypać posiekaną natkę pietruszki, doprawić solą morską i kolorowym pieprzem. Masę nałożyć do dekoratora i wyciskać do pustych miejsc po żółtkach. Szynkę zwinąć i ułożyć na środku szklanego pojemnika z jajkami, Udekorować sałatą, na każdym jajku położyć listek natki pietruszki.
ażetka
p.jola1