Sposób przygotowania:
Jajka zapiekane w chlebie tostowym
Do przygotowania ułyłam foremki na duże muffiny. Do każdego wgłębienia włożyć kromkę chleba tostowego tworząc "gniazdko".Cebulę pokroić w drobna kostkę. Na dnie każdego gniazdka ułożyć kawałeczek żółtego sera oraz odrobine pokrojonej cebulki.Do każdego gniazdka wbić jedno jajko. Posypać resztą pokrojonej cebuli i oprószyć solą ziołową. Foremkę wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 C i zapiekać aż zetnie się białko, żółtko wedle uznania ok 10-15 minut. Trzeba sprawdzić palcem naciskając lekko na żółtko jeśli jest miękkie będzie płynne jeśli sprężyste będzie całkowicie ścięte. Zapiekane jajeczka można podać np. z sałatką z pomidorków koktajlowychp.Pomidorki pokroić na pół wymieszać z drobno pokrojoną cebulką i łyżką posiekanej natki pietruszki, wszystko oprószyć przyprawą do pomidorów i dokładnie wymieszać.