Sposób przygotowania:
Jajko sadzone z dodatkami zielonymi
Rozgrzać małą patelnię z tłuszczem, ja dodałem stopioną słoninkę ze skwarkami.
Wybić jajko lub dwa mniejsze, smażyć na wolnym ogniu. Szczypiorek opłukać i posiekać drobno, listki czosnku niedźwiedziego też opłukać i osuszyć, pokroić na drobniejsze kawałeczki.
Gdy jajko zaczyna się ścinać posypać po wierzchu pokrojoną zieleniną i przyprawić solą i pieprzem.
Podawać do drugiego dania z ziemniakami lub z pieczywem.
Wybić jajko lub dwa mniejsze, smażyć na wolnym ogniu. Szczypiorek opłukać i posiekać drobno, listki czosnku niedźwiedziego też opłukać i osuszyć, pokroić na drobniejsze kawałeczki.
Gdy jajko zaczyna się ścinać posypać po wierzchu pokrojoną zieleniną i przyprawić solą i pieprzem.
Podawać do drugiego dania z ziemniakami lub z pieczywem.