Sposób przygotowania:
Klops śniadaniowyETAP 1:
Jajka przepiórcze ugotować na twardo. Ostudzić,obrać.
Wędlinę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Goudę również lub drobniutko pokroić. Cebulkę posiekać.
ETAP 2:
Do miski dodać oba rodzaje sera.
ETAP 3:
Oliwki przekroić na pół. Dodać do miski,wraz ze startym czosnkiem.
ETAP 4:
Doprawić całość do smaku i wymieszać z roztrzepanymi jajkami.
Foremkę wysmarować masłem i wysypać bułką. Wyłożyć połowę masy i ułożyć małe jajeczka. Wyłożyć resztę masy,wyrównać.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec około 30 minut,do wyraźnego zrumienienia. Wyjąć i ostudzić.
Smacznego!
SylaUla