Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Jajka faszerowane groszkiem i anchois

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo lubię jajka faszerowane w różnych wariantach. Tutaj proponuję farsz z dodatkiem groszku, ogórka konserwowego i anchois.

Jajka faszerowane groszkiem i anchois Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane groszkiem i anchois

 

  • jajka 4 szt
  • groszek konserwowy 4 łyżki
  • anchois 5 filecików
  • ogórek konserwowy 1 szt
  • majonez 1 łyżka
  • chrzan ze słoika 1 łyżeczka
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane groszkiem i anchois
Jajka gotujemy na twardo, a gdy przestygną, przecinamy na połówki i wyjmujemy ostrożnie żółtka. Do żółtek dodajemy odsączony groszek i rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem. Ogórka i fileciki anchois kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do farszu i mieszamy.

Dodajemy majonez i chrzan. Przyprawiamy farsz do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz małą szczyptą soli. Nakładamy farsz do białek. Przed podaniem schładzamy w lodówce.
Jajka faszerowane groszkiem i anchois
Jajka gotujemy na twardo, a gdy przestygną, przecinamy na połówki i wyjmujemy ostrożnie żółtka.
Jajka faszerowane groszkiem i anchois
Do żółtek dodajemy odsączony groszek i rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem.
Jajka faszerowane groszkiem i anchois
Ogórka i fileciki anchois kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do farszu i mieszamy.
Jajka faszerowane groszkiem i anchois
Dodajemy majonez i chrzan. Przyprawiamy farsz do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz małą szczyptą soli