Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane jarmużem i suszonymi pomidorami
Jajka gotujemy na twardo, a gdy ostygną, obieramy i przecinamy na połówki. Delikatnie usuwamy żółtka.
Umyty i osuszony jarmuż rwiemy na mniejsze kawałki i podsmażamy przez 1-2 minuty na rozgrzanym maśle. Następnie wrzucamy zawartość patelni do rozdrabniacza razem z żółtkami i rozdrabniamy do uzyskania jednolitej masy.
Dodajemy pomidory suszone pokrojone w drobną kostkę. Dodajemy również parmezan starty na tarce i mieszamy.
Doprawiamy do smaku pieprzem i solą, dodajemy majonez i mieszamy. Nakładamy farsz do białek, a na wierzchu układamy kawałki papryki.
Umyty i osuszony jarmuż rwiemy na mniejsze kawałki i podsmażamy przez 1-2 minuty na rozgrzanym maśle. Następnie wrzucamy zawartość patelni do rozdrabniacza razem z żółtkami i rozdrabniamy do uzyskania jednolitej masy.
Dodajemy pomidory suszone pokrojone w drobną kostkę. Dodajemy również parmezan starty na tarce i mieszamy.
Doprawiamy do smaku pieprzem i solą, dodajemy majonez i mieszamy. Nakładamy farsz do białek, a na wierzchu układamy kawałki papryki.