Sposób przygotowania:
Jak dzik kogutowi gotował :)
Naszą potrawę zaczynamy od podgrzania oliwy z oliwek w woku , następnie na wok wrzucamy krewetki królewskie obrane , po podsmażeniu zmniejszamy gaz i do krewetek dodajemy odsączone z zalewy pędy bambusa i papryczki jalapeno.Po około dwóch minutach dodajemy wyciśnięty czosnek , chilli oraz wlewamy sos ze słoiczka.Dokładnie mieszamy co pewien czas.W międzyczasie na wrzącą osoloną wodę wrzucamy nasz makaron ryżowy.Danie w szczególności dla fanów owoców morza będzie w sam raz.Smacznego i Polecam
anullka7
Chupnięta
Anullka krewetki są po prostu wyśmienite - najbardziej smakują mi królewskie - mają delikatny bardzo smak - myślę że można je porównać do delikatnej ryby o jędrnej ścisłej konsystencji- mięso krewetek to samo zdrowie , w moich przepisach będą się pojawiać dania z krewetkami do których Cię zachęcam - jako inspiracje chociażby.
zuzi
Jojo
Chupnięta
Jojo nie było takie ostre , bo dałam tylko 4-5 plasterków jalapeno - one z zalewy są trochę słabsze niż surowe jalapeno.Możesz spróbować z inną papryką :)
mania
Sarenka
Luśka
jaNina
vespera
zewa
marietta
marietta
IkaJ
Tit