goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Jałowcówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mój tegoroczny debiut, podawać ją można ze szczyptą ziół

Jałowcówka

Składniki:

Jałowcówka

 

Sposób przygotowania:

Jałowcówka
Jagody jałowca rozgniatamy w moździerzu, przekładamy do słoja. Wódkę łączymy ze spirytusem i alkoholem zalewamy jałowiec. Zamykamy szczelnie i odstawiamy słój na 10 dni w ciepłe miejsce. Cytryny sparzamy, obieramy je ze skórki. Skórkę kroimy w paseczki, imbir obieramy i drobno kroimy - całość zalewamy alkoholem. Odstawiamy całość na koleje 10 dni. Po tym czasie płyn filtrujemy, zlewamy do butelek. Odstawiamy na około jedeb miesiąc.