IwonaM

IwonaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 230]

Japońska ryba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna sałatka z kotletami sojowymi.

Japońska ryba

Składniki:

Japońska ryba

 

  • 2 opakowania kotletów sojowych
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • 6 ogórków konserwowych
  • 2 cebule
  • 1 jajko
  • 5 łyżek octu
  • 5 łyżek ketchupu
  • 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego
  • 3/4 szklanka wody
  • 2 szklanki mąki
  • Do smaku sól, cukier, przyprawa uniwersalna
  • Do smażenia tłuszcz

 

Sposób przygotowania:

Japońska ryba
Z mąki, jajka oraz wody robimy ciasto. Kotlety sojowe gotujemy a następnie nacieramy przyprawą uniwersalną i maczamy we wcześniej przygotowanym cieście. Smażymy na złoty kolorek. Ketchup, przecier, 1,5 szklanki wody oraz ocet i cukier mieszamy ze sobą i gotujemy. Cebulę kroimy w piórka. Paprykę oraz ogórka kroimy w kostkę i mieszamy z cebulą. W misce układamy warstwowo kotlety sojowe, warzywa i tak na zmianę, aż składniki się skończą. Całość zalewamy zalewą. Pozostawiamy ok 3-4 godzin, aż składniki się „przegryzą” . Smacznego !!