paulina44444

paulina44444

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna, lekka zupa jarzynowa bez dodatku mięsa

Jarzynowa

Składniki:

Jarzynowa

 

  • kostka bulionowa warzywna
  • 3 marchewki
  • 2 korzenie pietruszki
  • natka pietruszki
  • seler
  • por
  • 4 ziemniaki
  • koperek
  • majeranek

Sposób przygotowania:

Jarzynowa
Warzywa obrać. Marchew i ziemniaki pokroić w kostkę, natkę pietruszki i selera oraz koper posiekać. W gotującej się wodzie rozpuścić kostkę bulionową, następnie wrzucić warzywa (bez kopru). Dodać soli i pieprzu. Gdy warzywa zmiekną, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Na koniec doprawić zupę majerankiem. Przed podaniem dodać posiekany koperek. Smacznego:)