beciaf

beciaf

Kucharz
[Przepisów: 33]

Jaś- na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta i smaczna sałatka ( wyczytana w którymś numerze "kuchni")

Jaś- na ciepło

Składniki:

Jaś- na ciepło

 

  • 1\2 kg fasolki jaś
  • 1\3 szklanki oliwy z oliwek
  • kilka ząbków czosnku-przeciśnięty przez praskę
  • 1łyżeczka: bazylii,rozmarynu,tymianku i oregano
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Jaś- na ciepło
Fasolkę zalać wodą i odstawić na całą noc. Następnie odlać wodę, zalać nową i gotować do miękkości (około 2-3 godzin).Fasolkę odcedzić i ciepłą zalać sosem: oliwę, czosnek, suszone lub świeże zioła ,sól i pieprz do smaku utrzeć na jednolitą emulsję.SMACZNEGO!Mnie osobiście najbardziej smakuje na ciepło ale to chyba kwestia gustu i smaku.