Sposób przygotowania:
Jesienna sałatka warzywna
1. Cebulę obrać i poszatkować.
2. Paprykę czerwoną jak i żółtą umyć, wydrążyć środek. Pokroić w paski.
3. Pomidory sparzyć obrać ze skórki i pokroić na kawałki.
4. Ogórki kiszone pokroić w kosteczkę.
5. Kapustę oddzielić z listków a następnie pokroić lub porwać na drobne kawałeczki.
6. Wszystkie elementy wrzucić do salaterki i porządnie wymieszać dodając do smaku sól, pieprz, paprykę.
7. Wszystko wymieszać z majonezem - można dodać troszkę keczupu lub musztardy.
2. Paprykę czerwoną jak i żółtą umyć, wydrążyć środek. Pokroić w paski.
3. Pomidory sparzyć obrać ze skórki i pokroić na kawałki.
4. Ogórki kiszone pokroić w kosteczkę.
5. Kapustę oddzielić z listków a następnie pokroić lub porwać na drobne kawałeczki.
6. Wszystkie elementy wrzucić do salaterki i porządnie wymieszać dodając do smaku sól, pieprz, paprykę.
7. Wszystko wymieszać z majonezem - można dodać troszkę keczupu lub musztardy.