Sposób przygotowania:
Jeżynowo - jabłkowe placuszki
Jeżyny opłukać i odsączyć z wody na sitku. Do miski wlać kefir, wbić jajka i wymieszać. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól i wymieszać na gładkie ciasto. Potem razem ze skórką zetrzeć do ciasta umyte jabłko, wrzucić jeżyny ( kilka zostawić do dekoracji ), wymieszać delikatnie ciasto. Na patelni rozgrzać olej, nakładać porcje ciasta i smażyć placuszki po chwili odwracając na drugą stronę. Usmażone placuszki odsączyć na ręczniku papierowym, układać na talerze, posypać cukrem pudrem i udekorować jeżynami.
![Jeżynowo - jabłkowe placuszki Jeżynowo - jabłkowe placuszki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jezynowo-jablkowe-placuszki-217845.jpg)
![Jeżynowo - jabłkowe placuszki Jeżynowo - jabłkowe placuszki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jezynowo-jablkowe-placuszki-217846.jpg)
![Jeżynowo - jabłkowe placuszki Jeżynowo - jabłkowe placuszki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jezynowo-jablkowe-placuszki-217847.jpg)
![Jeżynowo - jabłkowe placuszki Jeżynowo - jabłkowe placuszki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jezynowo-jablkowe-placuszki-217848.jpg)
Ela Dz
zewa
W samym lesie jeszcze zielone, te zrywałam na obrzeżach gdzie więcej słońca jest :)