Sposób przygotowania:
Jogurtowy deser z galaretką i wiśniami
Galaretkę wiśniową wymieszać w gorącej wodzie, 2 szklanki wiśni bez pestek wsypać do formy silikonowej 22 cm z kominkiem, wlać galaretkę i schować do lodówki do stężenia, gdy zacznie tężeć położyć dociskając lekko herbatniczki kakaowe.
Jogurt naturalny wymieszać z wystudzoną galaretką cytrynową, żelatyną wymieszaną w 1/2 szklanki gorącej wody, wystudzony wylać na herbatniki i schować do lodówki do stężenia.
Jogurt naturalny wymieszać z galaretką wiśniową, żelatyną wymieszaną w 1/2 szklanki gorącej wody, wsypać szklankę wiśni bez pestek i wystudzony wylać do formy, schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Delikatnie formą, kominkiem poruszać, nakryć talerzem, odwrócić i ostrożnie zdjąć formę, kroić nożem maczanym w ciepłej wodzie.
Jogurt naturalny wymieszać z wystudzoną galaretką cytrynową, żelatyną wymieszaną w 1/2 szklanki gorącej wody, wystudzony wylać na herbatniki i schować do lodówki do stężenia.
Jogurt naturalny wymieszać z galaretką wiśniową, żelatyną wymieszaną w 1/2 szklanki gorącej wody, wsypać szklankę wiśni bez pestek i wystudzony wylać do formy, schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Delikatnie formą, kominkiem poruszać, nakryć talerzem, odwrócić i ostrożnie zdjąć formę, kroić nożem maczanym w ciepłej wodzie.