Sposób przygotowania:
Piernikowy tort naleśnikowyETAP 1
CIASTO: Mleko przelewamy do miski. Dodajemy do niego pozostałe składniki ciasta. Składniki dokładnie miksujemy.
ETAP 2
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Na rozgrzany wylewamy porcje ciasta. Naleśniki smażymy kolejno z dwóch stron do lekkiego zrumienienia.
Usmażone studzimy.
ETAP 3
SER: Ser przekładamy do miski. Dokładamy do niego żółtka, cukier waniliowy, cynamon i część cukru. Całość miksujemy, jednocześnie dodając pozostały cukier do smaku.
ETAP 4
PRZEŁOŻENIE: Przestudzone piernikowe naleśniki przekładamy powidłem i przygotowanym serem.
ETAP 5
Kolejno wykładamy naleśnik, powidło, ser, naleśnik, powidło, ser i tak do wyczerpania składników.
Gotowy torcik odkładamy na około 1,5 godziny do lodówki, by zastygł.
Dekoracja:
• 150 gram białej czekolady,
• 35 ml śmietanki 30%
Śmietankę delikatnie podgrzewamy. W ciepłej rozpuszczamy pokruszoną białą czekoladę. Płynną polewamy torcik. Udekorowany ponownie wkładamy do lodówki, by polewa zastygła.
Przed podaniem torcik dowolnie dekorujemy, np. pierniczkami.
ciasteczka
biedroneczki