Sposób przygotowania:
Jogurtowe lody z melonem i truskawkami
1.Lody melonowe -Zmiksować miąższ melona z cukrem I sokiem cytrynowym na gładką ,jednolitą masę. -Wstawić do lodówki na ok.2 godziny -Do schłodzonego melona dodać jogurt i ponownie krótko zmiksować. -Masę przełożyć do zmrożonej misy maszynki do lodów. -Nastawić program na 30 min. -Kiedy masa zaczyna tężeć dodać rum i kontynuować mrożenie. -Gotowe lody przełożyć do pojemnika i umieścić w zamrażalce . -Gdy lody uzyskają odpowiednią konsystencję nałozyć do szklanych pucharków. 2. Lody truskawkowe: -Truskawki zasypać cukrem,dodać likier i odstawić do odmrożenia. -Dodać mocno schłodzony jogurt i całość zmiksować blenderem na jednolitą masę. -Przelać całość do zmrożonej misy maszynki do lodów. -Nastawić czas na 30 min. -Kiedy masa zaczyna gęstnieć dodać likier. -Gotowe lody przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażarki.