Sposób przygotowania:
Domowe, kolorowe lody bananowo - truskawkowe
🔘 Lodowa masa: banany obrać i pokroić na plastry, truskawki i maliny umyć, osuszyć, truskawki odszypułkować, przekroić na pół i wyłożyć na papier do pieczenia. Później wstawić do zamrażarki na co najmniej 4 godziny lub na całą noc. Zamrożone owoce wrzucić do blendera i posiekać (nożykiem do kostek lodu). Następnie zmienić nożyk, wlać mleko migdałowe, dodać szczyptę soli i miód (gdy owoce nie są wystarczająco słodkie).
🔘 Teraz całość zmiksować na kremowy mus i gałkownicą do lodów nałożyć gałki do miseczek (lody dość szybko topnieją, dlatego przed podaniem włożyć puste miseczki na 30 minut do zamrażarki). Lody udekorować kawałkami truskawek i malin i od razu serwować.
🔘 Teraz całość zmiksować na kremowy mus i gałkownicą do lodów nałożyć gałki do miseczek (lody dość szybko topnieją, dlatego przed podaniem włożyć puste miseczki na 30 minut do zamrażarki). Lody udekorować kawałkami truskawek i malin i od razu serwować.