Sposób przygotowania:
Jogurtowy deser
Czerwona galaretkę rozpuszczam w 300 ml wody, dokładnie mieszam aż żelatyna się rozpuści i studzę. Ostudzoną galaretkę dzielę na 3 porcje każda po 100 ml. W między czasie przygotowuje foremkę na która będę wylewać deser. Ja używam prostokątnych pojemników na żywność o wymiarach 10cmx20cm i wykładam go folią spożywczą. Pierwszą część ostudzonej galaretki zmiksuję z jogurtem truskawkowym i wylewam do foremki. Wstawiam do lodówki, kiedy masa stężeje zabieram się za druga warstwę. Ubijam na sztywno śmietanę i dodaję drugą część zimnej galaretki. Wylewam na pierwsza masę i ponownie wstawiam do lodówki. Kiedy stężeje zalewam deser trzecią częścią galaretki. Kroję po całkowitym zastygnięciu. Można go udekorować sosem wiśniowym lub innymi dodatkami.
marietta
BĄBELEK85
Dziękuję, proste ale smaczne :)