Sposób przygotowania:
Deser jogurtowy z czereśniami
Przepis na krem jogurtowy podpatrzyłam w przepisie "Malinowy tort z kremem jogurtowym" w książce Dr. Oetkera "Ciasta na zimno" wydawnictwa Weltbild.
Dokładnie mieszamy ze sobą wszystkie składniki na krem: jogurt, śmietanę, cukier biały oraz cukier waniliowy.
Na dno szklanek wsypujemy granulowane otręby, następnie pokrojone w kosteczkę czereśnie i krem jogurtowy. Powtarzamy jeszcze raz takie warstwy, tak by zakończyć kremem jogurtowym. Na samym końcu posypujemy deser karmelem z wanilią i dekorujemy czeresienką.
Dokładnie mieszamy ze sobą wszystkie składniki na krem: jogurt, śmietanę, cukier biały oraz cukier waniliowy.
Na dno szklanek wsypujemy granulowane otręby, następnie pokrojone w kosteczkę czereśnie i krem jogurtowy. Powtarzamy jeszcze raz takie warstwy, tak by zakończyć kremem jogurtowym. Na samym końcu posypujemy deser karmelem z wanilią i dekorujemy czeresienką.