Sposób przygotowania:
Jogurtowy pyszny deser
Galaretkę wiśniową żelatynę wymieszać w 250 ml gorącej wody i wystudzić.
Do formy silikonowej wsypać pokruszone herbatniki.
Do galaretki dodać zimny jogurt, wlać sok wiśniowy, cukier dodać i rózgą wszystko wymieszać, wylać do formy, wsypać pozostałe pokruszone herbatniki i łyżką wymieszać, schować do lodówki na kilka godzin.
Formę nakryć talerzem, poruszać formą i delikatnie zdjąć z formę z deseru.
Do formy silikonowej wsypać pokruszone herbatniki.
Do galaretki dodać zimny jogurt, wlać sok wiśniowy, cukier dodać i rózgą wszystko wymieszać, wylać do formy, wsypać pozostałe pokruszone herbatniki i łyżką wymieszać, schować do lodówki na kilka godzin.
Formę nakryć talerzem, poruszać formą i delikatnie zdjąć z formę z deseru.