Sposób przygotowania:
Deser jogurtowy z porzeczkami
Galaretkę wsypujemy do gorącej wody i mieszamy aż się rozpuści, wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia. Do gorącej wody wsypujemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia, odstawiamy.
Porzeczki odrywamy od gałązek i przekładamy na cedzak, myjemy i odsączamy z wody. Odsączone porzeczki wkładamy do lekko stężonej galaretki i mieszamy. Połowę wkładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Do miski wkładamy jogurt i dodajemy ksylitol, wlewamy cienkim strumieniem letnią żelatynę i energicznie mieszamy do połączenia się składników. Masę dzielimy na dwie części i przekładamy do pucharków na stężoną galaretkę z porzeczkami.
Na wierzch wkładamy resztę galaretki z porzeczkami.
Porzeczki odrywamy od gałązek i przekładamy na cedzak, myjemy i odsączamy z wody. Odsączone porzeczki wkładamy do lekko stężonej galaretki i mieszamy. Połowę wkładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Do miski wkładamy jogurt i dodajemy ksylitol, wlewamy cienkim strumieniem letnią żelatynę i energicznie mieszamy do połączenia się składników. Masę dzielimy na dwie części i przekładamy do pucharków na stężoną galaretkę z porzeczkami.
Na wierzch wkładamy resztę galaretki z porzeczkami.
SylaUla
kuchenny świat