Sposób przygotowania:
Deser jogurtowy z brzoskwiniami
Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do stężenia.
Brzoskwinie wyjmujemy z puszki i kroimy w kostkę. Do wysokiego pojemnika wkładamy jogurt naturalny i twarożek, miksujemy na gładką masę. Dodajemy chłodną galaretkę i ponownie miksujemy.
Przekładamy do pucharków po 4 łyżki masy jogurtowej i wstawiamy do lodówki.
Gdy galaretka jest lekko stężona wkładamy pokrojone brzoskwinie, mieszamy i odstawiamy.
Jak galaretka zacznie nam tężeć wyjmujemy z lodówki pucharki i przekładamy na masę jogurtową.
Na galaretkę wykładamy resztę masy jogurtowej. Dekorujemy cukrową posypką w kształcie serduszek.
Brzoskwinie wyjmujemy z puszki i kroimy w kostkę. Do wysokiego pojemnika wkładamy jogurt naturalny i twarożek, miksujemy na gładką masę. Dodajemy chłodną galaretkę i ponownie miksujemy.
Przekładamy do pucharków po 4 łyżki masy jogurtowej i wstawiamy do lodówki.
Gdy galaretka jest lekko stężona wkładamy pokrojone brzoskwinie, mieszamy i odstawiamy.
Jak galaretka zacznie nam tężeć wyjmujemy z lodówki pucharki i przekładamy na masę jogurtową.
Na galaretkę wykładamy resztę masy jogurtowej. Dekorujemy cukrową posypką w kształcie serduszek.