WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 839]

Jajecznica po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajecznica, którą bardzo polubiłam w Meksyku. Smażona ze śmietaną, szynką, pomidorem i szpinakiem. Podawana na gorących plackach.

Jajecznica po meksykańsku

Składniki:

Jajecznica po meksykańsku

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica po meksykańsku
Na patelni rozpuszczamy masło. Wrzucamy pokrojoną szynkę, posiekaną cebulkę i chwilę podsmażamy, dodajemy liście szpinaku, a gdy będą już usmażone, dokładamy pokrojonego w kostkę pomidora bez pestek i soku. Doprawiamy lekko solą, pieprzem i szczyptą kolendry.

Jajka wbijamy do miski, dolewamy śmietanę i chwilę razem ubijamy. Wlewamy na patelnię i podsmażamy mieszając, aż się zetnie.