kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Placuszki na serku homogenizowanym i śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne placuszki. Przygotowane na serku homogenizowanym i kwaśnej śmietanie z dodatkiem kisielu i mąki z płaskurki. Polecam na obiad lub kolację.

Placuszki na serku homogenizowanym i śmietanie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki na serku homogenizowanym i śmietanie

 

  • 1 op serka homogenizowanego ( 200 g )
  • 1 jajko
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany 18 %
  • 1 op kisielu cytrynowego ( 40 g )
  • 8 łyżek mąki z płaskurki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej do smażenia
  • cukier puder
  • kwaśna śmietana

Sposób przygotowania:

Placuszki na serku homogenizowanym i śmietanie
Do miski wkładamy serek, kwaśną śmietanę, jajko i kisiel w proszku, mieszamy do połączenia. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia i ponownie mieszamy.

Na patelnie wlewamy olej i rozgrzewamy, nakładamy łyżką porcje ciasta i smażymy placuszki. Usmażone przekładamy na papierowy ręcznik.

Podajemy z kwaśną śmietaną i cukrem pudrem.
Placuszki na serku homogenizowanym i śmietanie
Serek, jajko, śmietanę i kisiel mieszamy w misce.
Placuszki na serku homogenizowanym i śmietanie
Do ciasta dosypujemy mąkę i proszek do pieczenia.
Placuszki na serku homogenizowanym i śmietanie
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki.
Placuszki na serku homogenizowanym i śmietanie
Odsączamy na papierowym ręczniku usmażone placuszki.