nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Jogurtowy sos sałatkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo szybki, smaczny i lekki sos do sałatek.

Jogurtowy sos sałatkowy

Składniki:

Jogurtowy sos sałatkowy

 

  • 2 - 3 łyżki jogurtu naturalnego 0%
  • 1 płaska łyżka majonezu (odtłuszczony - 30 % tłuszczu)
  • 1 łyżeczka musztardy miodowej
  • 2 łyżeczki keczupu pikantnego
  • ew. pieprz

Sposób przygotowania:

Jogurtowy sos sałatkowy
1. Przygotowujemy małą miseczkę i wkładamy do niej majonez, a następnie dodajemy jogurt naturalny i bardzo dokładnie mieszamy, by masa była jednolita. Następnie dodajemy musztardę oraz majonez i ponownie mieszamy. (W zależności od tego, jak intensywny smak chcemy osiągnąć, można dodać więcej keczupu). Ewentualnie doprawiamy pieprzem i od razu polewamy nim sałatkę.