Sposób przygotowania:
Jogurtowy torcik
2/3 herbatników pokruszyć, połączyć z masłem orzechowym, 2 łyżkami kakao i margaryną. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć folią aluminiową. Na dno rozłożyć masę z herbatników. Galaretki rozpuścić w 2/3 szklanki wrzącej wody. Żelatynę wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje podgrzać, połączyć z rozpuszczoną galaretką, przestudzić, wymieszać z jogurtem. 1/3 jogurtu z galaretką wymieszać z resztą kakao. Na masę z herbatników wyłożyć połowę jasnego jogurtu. Następnie wylać jogurt z kakao i wyłożyć pozostały jasny jogurt. Wierzch ozdobić pozostałymi herbatnikami, pokruszoną czekoladą i śmietaną ubitą z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Torcik odłożyć do lodówki co najmniej na 1 godzinę.
zbysiowa