Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Jurajski hot dog.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bułka okrągła, parówka w kawałkach taki to jurajski hot dog.

Jurajski hot dog. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jurajski hot dog.

 

  • 2 cienkie parówki
  • 2 bułki pełnoziarniste
  • 2 liście sałaty
  • 2 łyżki smażonej cebulki
  • 2 grube plastry pomidora
  • keczup

 

Sposób przygotowania:

Jurajski hot dog.
Parówki kroimy na 2 cm kawałki i wrzucamy do gorącej wody. Gotujemy około 5 minut. Bułkom ścinamy górę i delikatnie wybieramy środek. Na spód bułki wyciskamy odrobinę keczupu, na niego wykładamy gorące paróweczki. Układając parówki uciskajmy je dość mocno w bułce. Na wierzch znów keczup, smażona cebulka, liść sałaty i pomidor. Przykrywamy ściętą górą i gotowe. Kto chce może całość podgrzać w mikrofali, ale przy gorącej parówce jest to zbyteczne.
Jurajski hot dog.
Parówki kroimy na małe kawałki i gotujemy.
Jurajski hot dog.
Ścinamy góry z bułek, a następnie wybieramy środki.
Jurajski hot dog.
Na spód wydrążonej bułki dajemy keczup,a na niego parówki.
Jurajski hot dog.
Na parówkę dajemy smażoną cebulkę, która nie tylko smakuje ale i cudnie chrupie.

Tagi:

sałata