aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

kakaowy biszkopt

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszn ciemny biszkopt do różnych ciast.

kakaowy biszkopt Więcej zdjęć (5)

Składniki:

kakaowy biszkopt

 

Sposób przygotowania:

kakaowy biszkopt
Białka oddzielamy od żółtka. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajmy żółtka i miksujemy. Następnie dodjamy przesiane kakao, mąkę, proszek do pieczenia i szczypte soli. Mieszamy łyżką. Takie ciasto wylewamy na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenie i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni przez ok 18 minut. Ciemny biszkopt nadaje się do różnych rodzaji ciast, polecam.
kakaowy biszkopt
Miksujemy białka z cukrem na sztywną pianę, dodajemy żółtka
kakaowy biszkopt
Dodajemy przesianę kakao, mąke, proszek do pieczenia i szczypte soli.
kakaowy biszkopt
Mieszamy dokładnie wszystkie dodane składniki do powstania ciemnej masy
kakaowy biszkopt
Ciasto przelewamy na blaszkę wylożoną papierem do pieczenia.