berciq

berciq

Szef Kuchni
[Przepisów: 17]

Twarożek czosnkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 9

Biały twaróg z czosnkiem ma zdecydowany smak, świetna wariacja na temat przejedzony w moim domu. Może was też zachwyci?

Twarożek czosnkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Twarożek czosnkowy

 

Sposób przygotowania:

Twarożek czosnkowy
Biały twaróg rozdrobnić widelcem, posolić i dodać pieprzu. Obrany czosnek wycisnąć przez praskę i dodać do twarogu.

Następnie dodać śmietanę 18% - tyle, aby twarożek miał kremową konsystencję. Dodać pokrojoną w plasterki rzodkiewkę i posiekany szczypior. Wymieszać dokładnie.

Tak przygotowanym twarożkiem można smarować chleb albo jeść go samego.
Twarożek czosnkowy
Twaróg rozdrobnić i dodać śmietanę, tak, aby konsystencja była dość rzadka.
Twarożek czosnkowy
Dodać przepuszczony przez praskę czosnek i pokrojony szczypior.
Twarożek czosnkowy
Następnie dorzucić pokrojoną rzodkiewkę.
Twarożek czosnkowy
Dodać soli, pieprzu i dokładnie wymieszać.