beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Kalafior do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny kalafiorek do obiadu:):)

Kalafior do obiadu

Składniki:

Kalafior do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Kalafior do obiadu
Kalafior płuczemy i dzielimy na różyczki. Wkładamy na chwilę do wody zakwaszonej octem (albo odrobiną kwasku cytrynowego). Kalafior wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy trochę soli. Kalafior można ugotować w vegecie. Kalafior musi być miękki ale ma też nie rozpadać się. Najlepiej na półmiękko. Kalafior odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy drobno pokrojoną cebulkę i bułkę tartą. Podsmażamy do zrumienienia. Kalafior układamy na półmisku i polewamy bułką tartą.
Ilość składników zależy od wielkości kalafiora.

Tagi:

tarta kalafior